Ask us - button

TERUGBLIK OPEN DAG BRONKHORST HIGH-TECH BV

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Bronkhorst High-Tech B.V. werd op zaterdag 3 februari een Open Dag georganiseerd in ons pand aan de Nijverheidsstraat 1A te Ruurlo. Er werden maar liefst 2136 bezoekers geteld. We kunnen terugblikken op een zeer succesvol verlopen evenement.

 • Bedrijfsbezichtiging via een uitgezette route
  Bezoekers hadden de gelegenheid om het bedrijf te bezichtigen aan de hand van een flyer met plattegrond, waarin de diverse afdelingen werden beschreven. Op alle afdelingen waren medewerkers aanwezig om hun werkzaamheden te demonstreren en vragen te beantwoorden.

 
 • Werkende demonstraties van toepassingen
  Door middel van een aantal demonstraties gaf Bronkhorst High-Tech een beeld van de grote diversiteit aan toepassingen van haar instrumenten. Er was onder andere een rijdende zonnecel-auto te zien van het Solar Team Twente (studenten van Universiteit Twente en Saxion Hogescholen), een werkende slagroommachine van de firma Shuffle-Mix en een installatie waarmee ballonnen met Helium worden gevuld.

 • Natuurkundekermis voor scholieren
  Hierbij konden kinderen zelf proefjes doen, onder begeleiding van studenten Natuurkunde.


 • Finale High Tech Challenge
  HAVO/VWO-leerlingen gingen de strijd aan met zelfgebouwde en zelf-geprogrammeerde robots om de eerste plaats in de High Tech Challenge. Hierbij moesten de robots een aantal verplichte opdrachten uitvoeren. Tevens kregen de leerlingen op de dag zelf een nieuwe programmeeropdracht die binnen 1 uur moest worden voltooid. Het team van het Assink Lyceum, vestiging Eibergen, won de spectaculaire wedstrijd en daarmee de eerste High Tech Challenge Award. Zie: Artikel Stentor 6 februari 2007.
  De wedstrijd was een initiatief van het Sociaal Economisch Overleg Achterhoek (SEO) en werd georganiseerd door het Technocentrum Zuidelijk Gelderland in samenwerking met het Platform Onderwijs en Arbeidsmarkt Achterhoek, de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland en het Graafschap College. Naast Bronkhorst High-Tech verleende ook Philips Lighting uit Winterswijk haar medewerking aan dit evenement.
 

 
 • Presentaties toeleveranciers
  In diverse stands lieten toeleveranciers van Bronkhorst High-Tech hun producten zien en gaven ze informatie over hun bedrijf. Op een stand van het Achterhoeks Centrum voor Technologie (ACT) gaf Dhr. Martin Stor toelichting over de ondersteuning die hij kan bieden aan de Achterhoekse maakindustrie. TNO was vertegenwoordigd met Huib Blokland, Koen Tan en Leon Geers. Zij gaven toelichting over de samenwerking met Bronkhorst High-Tech en toonden voorbeelden van enkele projecten waaraan TNO haar expertise verleent.

 • Techniek promotie/voorlichting
  Om jongeren te enthousiasmeren voor techniek konden deze in de kantine een robotarm bedienen. Tevens stond op een der parkeerplaatsen een PromoDoeTrailer opgesteld met informatie over elektro- en installatietechniek.
   


Poster: Open Dag

Share this page: