Ask us - button

3 Februari 2007 Open Dag Bronkhorst High-Tech BV

Bezoekers krijgen de gelegenheid om het bedrijf te bezichtigen via een uitgezette route en aan de hand van een flyer met plattegrond, waarin de diverse afdelingen worden beschreven. Op alle afdelingen zijn medewerkers aanwezig om hun werkzaamheden te demonstreren en eventuele vragen te beantwoorden. Door middel van een aantal demonstraties geeft Bronkhorst High-Tech een beeld van de grote diversiteit aan toepassingen van haar instrumenten. Er is onder andere een rijdende zonnecel-auto te zien, een werkende slagroommachine en een installatie waarmee ballonnen met Helium worden gevuld.

Bronkhorst High-Tech doet haar best om de Open Dag interessant te maken voor scholieren, zodat deze kunnen ervaren hoe leuk techniek eigenlijk is. Hiertoe verzorgt de TU Twente een zogenaamde "natuurkundekermis”, waarbij kinderen zelf proefjes kunnen doen, onder begeleiding van een natuurkundig docent. Er is ook een wedstrijd tussen teams van HAVO/VWO-leerlingen met zelfgebouwde en zelfgeprogrammeerde robots. Bij deze “High Tech Challenge” moeten de robots een aantal verplichte opdrachten uitvoeren. Tevens krijgen de leerlingen op de dag zelf een nieuwe programmeeropdracht die binnen 1 uur moet worden voltooid. De wedstrijd wordt georganiseerd door het Technocentrum Zuidelijk Gelderland in samenwerking met het Platform Onderwijs en Arbeidsmarkt Achterhoek, de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland en het Graafschap College.

Op de Open Dag hebben vier technische scholen een eigen infostand en zullen ook diverse toeleveranciers van Bronkhorst High-Tech hun producten laten zien. Op een stand van het Achterhoeks Centrum voor Technologie (ACT) geeft Dhr. Martin Stor toelichting over de ondersteuning die hij kan bieden aan de Achterhoekse maakindustrie.


16-01-2007
Share this page: